dilluns, 27 de desembre del 2010

Al nostre avi

0 comentaris
Dintre d'una fosca tomba
I mirant de cara al mar,
Hi reposen les despulles
...D'un home noble i honrat.
De l'home que pel seu poble
Tot ho va sacrificar.
No era l’home, era el símbol
D'aquest poble català.

Ploreu-lo, homes i dones, ploreu-lo
També els infants, ploreu a l'home
Que ens deixa per dissort dels catalans.

Al passar-lo per la Rambla,
Posat sobre el furgó,
Fins els ocells van plorar-lo,
Sentien també el dolor.
Els Jardins de Catalunya,
Totes les flors van donar
Per cobrir el que fou un dia
Un valent republicà.

Al sentir les canonades,
Que el Castell va disparar,
Ara enterren el nostre avi,
Tot el poble va exclamar.
Però el poble no t'oblida,
I recordant-te cridarà:
Visca Catalunya lliure
I el nostre avi Macià!

(Barceloneta any 1934)

dijous, 23 de desembre del 2010

Convivencia Cívica: "La immersió és una invenció dels governs nacionalistes de Catalunya"

0 comentaris
Convivencia Cívica: "La immersió és una invenció dels governs nacionalistes de Catalunya"

dimarts, 21 de desembre del 2010

D'encartellades i parades!

0 comentaris
Aquests dies ha començat la recollida de vot anticipat a Barcelona i amb ell també ha començat l'encartellament als barris i districtes de la ciutat. L'acollida dels comerços i entitats del Poblenou ha estat en tot moment molt bona, i això dóna moltes forces per seguir actuant. Des d'aquí gràcies a tots i a totes, i que segueixi la votació!                              
Per més informació cliqueu a l'enllaç de Sant Martí Decideix que trobareu al marge del Blog!
Gràcies!



dimecres, 8 de desembre del 2010

A Barcelona, decidir és capital

0 comentaris
El 12 de Desembre marca el tret de sortida a la consulta sobre la independència a Barcelona. Ho farà amb la recollida de vot anticipat arreu de la ciutat i amb un gran assaig real al barri de la Barceloneta el mateix dia 12. Des de Sant Martí decideix, com a voluntari, animo a tothom a participar!

http://santmartidecideix.blogspot.com/

dilluns, 6 de desembre del 2010

Laporta, obert a negociar amb ERC i CUP una gran coalició a Barcelona

0 comentaris
Laporta, obert a negociar amb ERC i CUP una gran coalició a Barcelona

Properament tornem a l'activitat!

0 comentaris

diumenge, 31 d’octubre del 2010

Independència

0 comentaris
http://www.youtube.com/watch?v=muTMLuGWrp8

dimecres, 20 d’octubre del 2010

Aquest any tots al Clot!

0 comentaris
Aquest any per les festes del Clot-Camp de L'Arpa lo colla té pensat fer un assaig de veterans de cara a la trascendental actuació del Clot. L'assaig serà el dia 13 a les 19h. No hi falteu! Fem-la grossa al Clot!

dimarts, 19 d’octubre del 2010

Vergonya, Rosell, Vergonya

0 comentaris
Dissabte passat després de dinar vaig posar un moment la meva estimada però actualment marginada televisió. Evidentment no hi feien res (com és ja tradició) així que vaig decidir posar Barça TV. Em distreu. Em fa sentir bé. Us podeu imaginar la meva decepció quan vaig veure a uns senyors asseguts en una taula parlant amb masses formalitats.

Em va sorprendre veure les opinions d'alguns socis compromisaris del del barça, ja perquè m'agradessin les seves opinions o bé perquè no hi estigués d'acord. Em va sorprendre la por d'alguns socis davant la possibilitat d'implicar-se en un procès judicial o, més ben dit, d'implicar al club en dit procés. Em va sorprendre el seu sentit de club i d'estabilitat, de rentar la roba cadascú a casa seva, d'amagar fets potser lamentables pel club. Em va sorprendre que la junta tingués valor per presentar el que va presentar.

Però hi ha coses que no em van sorprendre. No em va sorprendre que alguns socis donessin el "sí" a una acció moral de responsabilitat en contra de la junta de Joan Laporta. No em va sorprendre que els directius actuals no detallessin al soci que volia dir el que estaven a punt de votar. No em va sorprendre les exageracions subjectives posades amb vaselina durant el discurs d' un dels membres de l'executiu blaugrana. No em va sorprendre que abans de la votació el senyor Rosell demanés un acte de reflexió als socis presents.
Però hi ha quelcom que per desgràcia, us ho cregueu o no, tampoc em va sorprendre: que el president Rosell, després de proposar la ja esmentada acció social de responsabilitat, es rentés les mans com diuen que Ponç Pilat va fer amb Jesús, és a dir, que votés en blanc, que fos tan ingenu de pensar "mai diran que jo vaig votar a favor" és a dir, jo aquí ni "pincho" ni "corto". Si algun dia es descobreix que tot era mentida, diré que els meus estimats "socis" van votar-ho.. I es que això no em dona massa bona imatge d'aquest president. Podran dir que estan complint el seu programa electoral, però no podran dir que el "Sandro" és millor persona que en Laporta. Serà que s'acosten eleccions? Vergonya, Rosell, vergonya.

Aplaudiment als castellers

0 comentaris
Em va arribar fa molt poc aquesta dedicatòria feta per Òscar Pujol Escanero als castellers. Va sortir publicada al Periòdico de Catalunya del dia 6 d'Octubre de 2010, just després del concurs de castells.

dilluns, 18 d’octubre del 2010

No en fa tant...

0 comentaris

Començaré a incloure al blog a partir d'ara tot un conjunt de poesies sobretot d'autors catalans. Aquesta és de Pere Quart, el tema de la qual és l'exili després de la guerra civil i els sentiments que li produeixen el fet de deixar la seva pàtria...

Una nit de lluna plena
tramuntàrem la carena
lentament, sense dir re.
Si la lluna feia el ple
també el féu la nostra pena.

Diada dels Castellers de Sants

0 comentaris

El diumenge 17 d' Octubre es va celebrar a la plaça d'Osca, al barri barceloní de Sants, la diada de la seva colla castellera, els Castellers de Sants.

dissabte, 16 d’octubre del 2010

Falta poc

0 comentaris
 Ja falta menys per tornar a la rutina d'actuacions castelleres. Als Castellers de Barcelona ens espera una ruta ben curiosa per la Catalunya central.

dimarts, 12 d’octubre del 2010

És Quim Monzó un plagiador?

1 comentaris
Aquests dies estic treballant en un Treball de Recerca sobre Quim Monzó per al meu institut.

12 d'Octubre: Res a celebrar

0 comentaris
Avui és 12 d'Octubre, dia de la "Hispanitat", un concepte ben curiós. Que hi té a veure la hispanitat amb una desfilada militar? És més, que vol dir Hispanitat? Se celebra la matança d'un poble amb cultura pròpia? Se celebren els any de colonialisme i de repressió? Se celebra la imposició catòlica? Us diré que vol dir Hispanitat: infàmia i imperialisme espanyol.


 Comunicat de convocatòria a la manifestació antifeixista del 12 d'octubre
Tal i com , per desgràcia, ve sent costum, el proper dia 12 d'octubre diverses agrupacions feixistes han tornat a convocar un acte a la ciutat de Barcelona . No obstant això, com van fer en anys anteriors a Iruñea i Donosti , enguany han decidit fer una convocatòria de caràcter estatal que pretén tenir major ressò mediàtic i major presència als nostres carrers. Aquests actes conten amb el beneplàcit i la complicitat de l'Ajuntament de Barcelona i del Departament d'Interior , que amb la seva permissivitat donen suport i ales a aquest tipus de col•lectius.

És per tot això que, com cada any, però amb major insistència, hem de sumar-nos a la campanya i a les convocatòries contra aquests col•lectius d'extrema dreta i neo-feixistes.

No permetem que aquests actes es realitzin impunement. Si continuem passius tolerant que els seus actes i agressions (Ruben, Carlos, Roger i molts/es altres companys i companyes) succeeixin lliurement pels nostres pobles i els nostres barris, serem còmplices del seu creixement .

Per això fem una crida de manera unitària a mostrar el rebuig rotund a l'extrema dreta i als feixistes i a denunciar la permissivitat i complicitat de moltes institucions.

MANIFESTACIÓ Diumenge dia 12 d'Octubre a les 11 h a Plça de Sants


ARA I SEMPRE, NO PASSARAN!!!

Font: Kaosenlared

dilluns, 11 d’octubre del 2010

Nou Premi Nobel de la Pau

0 comentaris
Liu Xiaobo rep el premi Nobel de la Pau. No obstant, aquest pres polític segueix retingut a la presó per contradir al règim.I es que al govern xinès se li haurien de donar algunes lliçons de drets humans, com ara el de llibertat d'expressió. Ni tan sols han permès que el representant de la UE a la zona li dones la seva felicitació...........

"El dissident i pres polític xinès Liu Xiaobo ha obtingut el Premi Nobel de la Pau 2010, segons ha informat aquest divendres l'Institut Nobel noruec. El nom de Liu figurava entre els més destacats a les travesses i el Govern de Pequín havia advertit Noruega que hi hauria conseqüències en cas de ser guardonat" 

"Liu, de 54 anys, va ser condemnat a onze anys de presó el mes de desembre passat per escriure un manifest el 2008 al costat d'altres activistes del seu país en què reclamava la llibertat d'expressió i la convocatòria d'eleccions multipartidistes"

Font: EuropaPress

dissabte, 9 d’octubre del 2010

Un article casteller

0 comentaris
Aquí deixo el meu segon article a la revista castellera dels Castellers de Barcelona...



Una setmana després de la nostra sortida a Carcassona, actuem de nou, per l'aniversari dels castellers de Sabadell, a la plaça Doctor Robert d'aquesta localitat. Quedem tots davant del Zurich a plaça Catalunya, i agafem els ferrocarrils fins a Sabadell. Caminem una estona fins arribar a la plaça en qüestió, on, per cert, hi pica bastant el sol. La plaça encara és mig buida, sinó fos per una estant   dels castellers de Sabadell acompanyada d'una foto en gran del seu primer quatre de vuit, descarregat per primer cop en la seva història el cap de setmana anterior. També actuaran amb nosaltres els Castellers de Sant Cugat, així doncs doble taca verda a plaça.

Després de l'habitual esmorzar a corre-cuita en un bar pròxim a la plaça (devia ser per això que ens van clavar una bona), torno a plaça per començar l'actuació, on ja hi son els castellers de Sant Cugat i els de Sabadell.
Un cop enfaixats, i obligats per baixes a canviar l'actuació prevista (el quatre devuit i la torre de set), amb gran part de la gent refugiant-se del sol a la porxada, comencem a muntar la pinya del quatre de set amb l'agulla, castell que com no no presenta cap problema. A la segona ronda i encara amb l'omnipresent sol a la cara, fem el cinc de set. Res a dir, deixant de banda que les pinyes són comparables a una sauna. Després de beure abundant aigua per alleugerir la calor, i de trobar el meu lloc a la pinya, tanquem l'actuació amb el tres de set,el castell es tanca com no a la primera, amb la mateixa alineació que el de vuit però sense els tres terços i un canvi obligat a segons. A la ronda de pilars, per acabar l'actuació, en fem un de cinc. Cal destacar els debuts que van haver-hi en els nostres castells, tant a la pinya com al tronc, i el nombre de castellers que van vindre fins a Sabadell, potser degut a que era l'última actuació abans de l'aniversari.

Els castellers de Sabadell van descartar el quatre de vuit i van  completar el tres de set aixecat per sota, el quatre de set amb l'agulla i el cinc de set, per acabar amb un pilar de cinc.
Els castellers de Sant Cugat van descarregar el quatre de set, el quatre de set amb l'agulla i el tres de set aixecat per sota, i van tancar la seva actuació amb un pilar de cinc.

Tornem a casa juntament amb els castellers de Sant Cugat als ferrocarrils, esperançats de cara a l'Aniversari gràcies a les bones proves de l'assaig dels dies anteriors, amb el tres de vuit a punt per sortir a plaça.

LingÜística i nacionalisme espanyol

0 comentaris
 Si encara no l'heu vist feu-me aquest favor.....

 http://www.youtube.com/results?search_query=linguistica+y+nacionlaismo&aq=f

dissabte, 19 de juny del 2010

Una de Hàmsters (prova 2)

0 comentaris
Condemnat per 'cuinar' al hàmster del seu germà al microones.

Un adolescent de 16 anys va ficar el hàmster del seu germà al microones i va posar l'electrodomèstic en marxa. El rosegador va sobreviure durant unes hores després de l'incident, que li va deixar els òrgans interns cremats i també les potetes fins l'os. El noi, procedent de la localitat anglesa de Corby, ha estat condemnat a quatre mesos d'internament en un centre de menors, segons informa DailyMail.

A més, el jutge de Kettering ha prohibit al noi que tingui mascotes durant un mínim de quatre anys per maltractament animal. Pel que sembla no era la primera vegada que el menor ficava al hàmster al microones, havent-ho ja provat tres vegades. El noi en va donar la culpa al seu germà.


En el procés judicial contra aquest petit torturador d'animals, es va dir que el veterinari que va atendre el pobre rosegador assegurava que aquest havia patit molt dolor innecessari abans de morir. A més el veterinari no podia calcular quant de temps havia estat el hàmster patint agònicament.

Font: Absurd Diari

No sé que és el més absurd d'aquesta notícia, si el tractament que en va donar el periodista que el va seguir o la notícia en si (cal indicar que la notícia va aparèixer a Telecinco, amb el que això indica).
Aquesta notícia, no ho és perquè el hàmster hagi patit,sinó que ho és perquè el condemnat té 16 anys. Això és una mostra de les contradiccions de la societat actual. És a dir, condemnem a un noi per cremar un hàmster(amb el dolor i patiment que això comporta, cosa lamentable i mereixedora de càstig, sempre cal defensar als animals) però en canvi si que permetem que infringidors de la llei vagin tan tranquils reincidint en els seus delictes, ja que quan són detinguts, són acusats per crims menors i condemnats a pagar una multa que fa riure, o bé una inacció contra les màfies que trafiquen amb persones i que no tenen en compte els drets humans. Aquest cas és ni més ni menys que una inflada mediàtica, propia d'un món que s'ha tornat boig.

Presentació

0 comentaris
Presentació del nou blog. Post de prova.
 

-De casa estant-. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com