dissabte, 9 d’octubre del 2010

Un article casteller


Aquí deixo el meu segon article a la revista castellera dels Castellers de Barcelona...



Una setmana després de la nostra sortida a Carcassona, actuem de nou, per l'aniversari dels castellers de Sabadell, a la plaça Doctor Robert d'aquesta localitat. Quedem tots davant del Zurich a plaça Catalunya, i agafem els ferrocarrils fins a Sabadell. Caminem una estona fins arribar a la plaça en qüestió, on, per cert, hi pica bastant el sol. La plaça encara és mig buida, sinó fos per una estant   dels castellers de Sabadell acompanyada d'una foto en gran del seu primer quatre de vuit, descarregat per primer cop en la seva història el cap de setmana anterior. També actuaran amb nosaltres els Castellers de Sant Cugat, així doncs doble taca verda a plaça.

Després de l'habitual esmorzar a corre-cuita en un bar pròxim a la plaça (devia ser per això que ens van clavar una bona), torno a plaça per començar l'actuació, on ja hi son els castellers de Sant Cugat i els de Sabadell.
Un cop enfaixats, i obligats per baixes a canviar l'actuació prevista (el quatre devuit i la torre de set), amb gran part de la gent refugiant-se del sol a la porxada, comencem a muntar la pinya del quatre de set amb l'agulla, castell que com no no presenta cap problema. A la segona ronda i encara amb l'omnipresent sol a la cara, fem el cinc de set. Res a dir, deixant de banda que les pinyes són comparables a una sauna. Després de beure abundant aigua per alleugerir la calor, i de trobar el meu lloc a la pinya, tanquem l'actuació amb el tres de set,el castell es tanca com no a la primera, amb la mateixa alineació que el de vuit però sense els tres terços i un canvi obligat a segons. A la ronda de pilars, per acabar l'actuació, en fem un de cinc. Cal destacar els debuts que van haver-hi en els nostres castells, tant a la pinya com al tronc, i el nombre de castellers que van vindre fins a Sabadell, potser degut a que era l'última actuació abans de l'aniversari.

Els castellers de Sabadell van descartar el quatre de vuit i van  completar el tres de set aixecat per sota, el quatre de set amb l'agulla i el cinc de set, per acabar amb un pilar de cinc.
Els castellers de Sant Cugat van descarregar el quatre de set, el quatre de set amb l'agulla i el tres de set aixecat per sota, i van tancar la seva actuació amb un pilar de cinc.

Tornem a casa juntament amb els castellers de Sant Cugat als ferrocarrils, esperançats de cara a l'Aniversari gràcies a les bones proves de l'assaig dels dies anteriors, amb el tres de vuit a punt per sortir a plaça.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

-De casa estant-. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com